Kérdése van?
Hívjon bizalommal!
+36 20 930 98 30
H-P: 8:00 - 18:00
Sz: 8:00 - 12:00

« Vissza a főoldalra

Műanyag ablak Miskolc, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Ózd, Eger

Műanyag ablak

A műanyag ablak legnépszerűbb, a házfelújítást vagy nyílászáró cserét végzők általában ezt választják, ami nem meglepő.

A műanyag többé már nem szitokszó, sokkal több az előnye a modern műanyag ablakoknak, mint a hátránya.

A műanyag ablakok költséghatékony megoldást jelentenek.

Jó hang-, és hőszigetelőképességel rendelkeznek.

Akár 25 évig is megőrzik minőségüket, anélkül, hogy különösebben foglalkozni kellene a műanyag ablakkal. A műanyag ablakok ugyanis nem igényelnek felületi kezelést, nem vetemednek el, és nem színeződnek el, mint a fa nyílászárók.

Műanyag ablak típusai

A műanyag ablakok egyik fontos, és meghatározó paramétere a légkamrák száma. Lehet kapni 3,5,6,7 légkamrás műanyag ablakokat, ezek eltérő hő-, és hangszigetelő képességgel rendelkeznek. A legkorszerűtlenebbek jelenleg a három légkamrás műanyag ablakok, az elterjedtebbek közé az öt és hat légkamrás modellek tartoznak.

Három légkamrás műanyag ablak

Három légkamrás műanyag ablak

A három légkamrás műanyag ablakok az abszolút belépőszint.

Mivel a három légkamrás műanyag ablakok korszerűtlennek számítanak, ezért már csak kevés helyen árulják, és mi sem javasoljuk, hogy erre ruházzanak be. Itt is csak azért említjük meg, hogy Ön láthassa, ilyen is létezik, és ettől mit lehet várni.

Ezekről a műanyag ablakokról elmondható, hogy ár-érték arányban sajnos nem teljesítenek túl jól. Árukhoz képest csalódástkeltő lehet a szigetelőképességük, a minőségük és rövidebb lehet az élettartamuk is.

Öt légkamrás műanyag ablak

Öt légkamrás műanyag ablak

Az öt légkamrás műanyag ablakok már ideális megoldást jelentenek. Bár ezek a típusú műanyag ablakok az olcsóbb megoldások közé tartoznak, nem jelenti azt, hogy rosszak lennének. Az 5 légkamra már elegendő szigetelő képességgel rendelkezik ahhoz, hogy nagyban növelje otthona hőkomfort érzetét.

Az öt légkamrás műanyag ablakok már megfelelnek az energiahatékonysági előírásoknak is, így ha olcsón szeretne műanyag ablakhoz jutni, mindenképpen ezt ajánljuk Önnek.

A műanyag ablak merevségéről 1,5mm-es acél zártszelvény merevítés gondoskodik, 70mm-es tokszélesség mellett az öt légkamra ideális.

Hat légkamrás műanyag ablak

Hat légkamrás műanyag ablak

A hat légkamrás műanyag ablakok mára széleskörben elterjedtté válltak új építésű ingatlanoknál és az ingatlan felúításoknál egyaránt.

Az első osztályú PVC műanyagból gyártott ablakok teljesen megfelelnek az energiahatékonysági előírásoknak, és akár 40%-kal csökkentheti otthona rezsi költségét.

A hat légkamrás műanyag ablakok esetén a tokszélesség 76mm, amely már lehetővé teszi a kimagasló hőszigetelő képességű üveg használatát.

A hat légkamrás műanyag ablakot nagy bizalommal tudjuk Önnek ajánlani, ha hosszútávon szeretné komfortosabbá tenni otthonát.

Hét légkamrás műanyag ablak

Hét légkamrás műanyag ablak

A hét légkamrás műanyag ablakok jelenleg az abszolút prémium kategóriát képviselik. Nagyon jó minőségű, UV-álló PVC műanyagból készülne, kiváló hang-, és hőszigetelő képességgel felvértezve.

A hét légkamrás műanyag ablakok esetén a tokszélesség 80mm, amelybe a kimagasló hőszigetelő képességű üveg kerül.

Csak fehér lehet a műanyag ablak?

A műanyag ablakok körüli egyik tévhit, hogy csak fehér színűek lehetnek. Szerencsére a mai, modern gyártás technológiának hála lehetőség van arra is, hogy fóliázzuk az ablakot, vagy akár anyagában színezzük, így Önnek nem kell megelégednie a standard színnel.

Fóliás műanyag ablak

Fóliás műanyag ablak

A fóliás megoldást, akkor javasoljuk Önnek, ha csak egyik oldalról (legtöbbször kívülről) szeretné átszínezni a műanyag ablakát.

A modern fóliák között megtalálható több, fahatású fólia is, amelyek még közelről is egészen élethűnek néznek ki.

Nem kell attól sem tartania, hogy könnyen megkarcolódik a fólia, ugyanis a kisebb mechanikai behatásoknak tökéletesen ellenállnak.

UV álló bevonatának köszönhetően nem fog kifakulni, így hosszú távon is otthona homlokzatának ékessége maradhat.

Népszerű műanyag ablak színek
Aranytölgy műanyag ablak

Aranytölgy

Antracit szürke műanyag ablak

Antracit szürke

Mahagóni műanyag ablak

Mahagóni

Krém fehér műanyag ablak

Krém fehér

Ezüst műanyag ablak

Ezüst

Mohazöld műanyag ablak

Mohazöld

Oregon fenyő műanyag ablak

Oregon fenyő

Hegyi fenyő műanyag ablak

Hegyi fenyő

Mocsári tölgy műanyag ablak

Mocsári tölgy

 Achát szürke műanyag ablak

Achát szürke

Antracit sima műanyag ablak

Antracit sima

Barnás fekete műanyag ablak

Barnás fekete

Dió műanyag ablak

Dió

Duglász fenyő műanyag ablak

Duglász fenyő

Sötét tölgy műanyag ablak

Sötét tölgy

Anyagában színezett műanyag ablak

Anyagában színezett műanyag ablak

Az anyagában színezett műanyag ablakok nem csak kívülről színesek, hanem az ablaktok és az ablakszárny belseje is.

Ennek az az előnye, hogy még a komolyabb karcok sem lesznek feltűnőek rajta, hiszen alatta nem a fehér műanyag ablak található.

Az anyagában színezett műanyag ablakokokat azoknak ajánjuk, akik szeretnének mindkét oldalra (kívülről és belülről is) esztétikus látványt nyújtó nyílászárót az otthonukra.

Műanyag ablakok méretei

Standard méretű műanyag ablak

Szabvány méretű műanyag ablakokat elsősorban panel lakásoknál alkalmazunk, itt ugyanis a házgyári technológia miatt nincs lehetőség arra, hogy komolyabban megbontsuk a falazatot.

 • 60cm x 60cm műanyag ablak
 • 60cm x 90cm műanyag ablak
 • 60cm x 120cm műanyag ablak
 • 60cm x 150cm műanyag ablak
 • 90cm x 60cm műanyag ablak
 • 90cm x 90cm műanyag ablak
 • 90cm x 120cm műanyag ablak
 • 90cm x 150cm műanyag ablak
 • 120cm x 60cm műanyag ablak
 • 120cm x 90cm műanyag ablak
 • 120cm x 120cm műanyag ablak
 • 120cm x 150cm műanyag ablak
 • 150cm x 150cm műanyag ablak

Egyedi méretű műanyag ablak

Elsősorban családi házaknál alkalmazzuk az egyedi méretű műanyag ablakokat, hiszen az új építésű családi ház esetén a tervezési fázisban eldönthetjük az ablakok méretét.

Házfelújítás esetén a régebben beszerelt ablakok ugyan behatárolják az új ablak méreteit, ám az áthidalótól függően lehetőség van némi falbontással akár szélesebb ablakok beépítésére, esetleg a párkányszint alacsonyabbra hozásával, magasabb ablak is beépíthető.

Házfelúítással egybekötött nyílászáró csere esetén a helyszínen kell megvizsgálni, hogy a két lehetőség közül melyik megvalósítható.

Kérjen árajánlatot, Miskolcon ingyenes helyszíni felméréssel

Műanyag ablak nyitása

Műanyag ablak nyitási iránya

A műanyag ablakok kétféle nyitási iránya lehetséges: balos vagy jobbos irány.

Nagyon egyszerű eldönteni, hogy egy műanyag ablak balos vagy jobbos: meg kell nézni, hogy melyik oldalon vannak a műanyag ablak zsanérjai.

Ha egy műanyag ablaknak bal oldalon van a zsanérozása, akkor az balos, ha jobb oldalon, akkor jobbos.

Bukó nyitási módú műanyag ablakoknál nem határozunk meg nyitási irányt, hiszen az ablak csak dönthető.

Kétszárnyú középen felnyíló vagy váltó szárnyas műanyag ablakok esetén a főszárny nyitási irányát meg kell határozni. Ebben az esetben a műanyag ablak aktív szárnya adja a nyitás irányát. Meghatározása a fentebb leírtak alapján történik.

Tokosztós műanyag ablakok esetén mivel mindkét szárnyra kerül kilincs, ezért mindkét szárny nyitási irányát meg kell határozni.

Műanyag ablak nyitási módjai

 • Fix műanyag ablak: ez a legegyszerűbb kivitel, hiszen a műanyag ablaknak ebben az esetben nincsenek nyitható szárnyai. Elsősorban olyan helyiségekbe ajánljuk, ahol vagy másik nyílászáróval vagy valamilyen szellőztető rendszerrel megoldott a helyiség légcseréje. A fix műanyag ablakok csak a természetes fény beengedésére szolgálnak.
 • Bukó műanyag ablak: elsősorban mellékhelyiségekben valamint az ingatlan szuterén részében alkalmazzuk ezt a megoldást. A műanyag ablak tetején elhelyezett kilincs segítségével nagyjából 12-15cm-nyire dönthető, így biztosítva a helyiség szellőztetését. Bukó műanyag ablakok esetén, főleg nagy belmagasság esetén, érdemes rudazatos vagy bowdenes távműködtetőt is rendelni mellé a kényelmesebb kezelhetőség érdekében.
 • Nyíló műanyag ablak: ebben az esetében a műanyag ablak egy irányba teljesen kinyitható a kilincs segítségével.
 • Bukó-nyíló műanyag ablak: a leggyakrabban választott és legpraktikusabb egyszárnyas műanyag ablak kialakítás. Ebben az esetben a műanyag ablak kilincse több állással is rendelkezik, modelltől függően három vagy akár négy állású is lehet. Vízszintesen nyitott, függőlegesen lefelé zárt, függőlegesen felfelé állítva bukó állapotban van a műanyag ablak. Némely modellben van egy 45fokos úgynevezett résszellőző állás is.
 • Középen felnyíló vagy váltó szárnyas műanyag ablak: Sokan keresik és szeretik ezt a típust is, bár sokan összekeverik a tokosztós műanyag ablakokkal. A váltó szárnyas műanyag ablakot az különbözteti meg a tokosztós műanyag ablakoktól, hogy egyetlen kilincse van, így egy aktív szárnya is van. Az aktív szárny az elsődleges szárny, tehát a két szárny egymástól függetlenül NEM üzemeltethető, hiszen a másik, kilincs nélküli, csak akkor kezelhető, ha az elsődleges szárny nyitva van.
 • Tokosztós műanyag ablak: A tokosztós műanyag ablakok esetén mindkét szárnyon találunk kilincset, valamint teljesen nyitott állapotban az ablak nyílásában egy osztót látunk. Ennek az osztónak köszönhetően, mindkét szárny egymástól függetlenül kezelhető. Panel házakban gyakran megfigyelhető, hogy tokosztós műanyag ablakot szereltetnek be.

Műanyag ablakra műanyag redőnyt

Szeretne ablakához műanyag redőnyt is vásárolni? Nálunk ezt is van megteheti!
Műanyag redőny és műanyag ablak árajánlatért
keressen minket bátran elérhetőségeinken!

Műanyag redőny választékunkért kattintson ide!