Kérdése van?
Hívjon bizalommal!
+36 20 930 98 30
H-P: 8:00 - 18:00
Sz: 8:00 - 12:00

« Vissza a főoldalra

Műanyag ajtó Miskolc, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Ózd, Eger

Műanyag bejárati ajtó

Ha biztonsági ajtókról beszélünk, akkor a legtöbben acél vagy tömör fa ajtókra gondolnak először, pedig a modern gyártástechnológiának köszönhetően, már műanyagból is készíthető erős, tartós, biztonságos mégis olcsó bejárati ajtó.

A műanyag bejárati ajtóinkat akkor ajánljuk Önnek, ha a legjobb ár-érték arányú bejárati ajtót keresi. A manapság elérhető műanyag bejárati ajtók az elérhető gyártástechnológiának és alapanyagoknak köszönhetően széles választék áll rendelkezésünkre, így megtalálhatjuk számunkra a megfelelőt.

Műanyag bejárati ajtókat elsősorban olyan helyekre ajánljuk, ahol a fa vagy acél bejárati ajtók nem jöhetnek szóba, például magas páratartalmú helyekre beépítve ez lehet az ideális választás.

A műanyag bejárati ajtók az öt illetve hat légkamrás profilnak köszönhetően kiváló hang- és hőszigetelő képességgel rendelkeznek, mindezt kedvező árfekvés mellett teljesítik.

A műanyag bejárati ajtók fa- vagy fémajtókhoz képest jóval ellenállóbbak az időjárás viszontagságaival szemben, nem fakulnak ki, nem vetemednek el, nem korrodálódnak, és minimális karbantartást igényelnek.

A műanyag bejárati ajtók az acél merevítésnek, az ötpontos biztonsági zárnak, strapabíró kialakításuknak köszönhetően MABISZ minősítéssel rendelkeznek.

Műanyag bejárati ajtó kialakítása

Műanyag bejárati ajtó színei

Az elterjedt tévhittel ellentétben nem kell a fehér színhez ragaszkodnia! A műanyag bejárati ajtónak nem kell fehérnek lennie. Kérheti fa hatású fóliával, vagy a gyártó által előre meghatározott színekben.

Ha a gyártó által meghatározott színek nem nyerték el a tetszését, akkor lehetőség van arra is, hogy fólia helyett alumínium borítással lássák el a kiszemelt bejárati ajtaját. Ebben az esetben a teljes RAL színskáláról választhatja ki az Önnek leginkább tetsző színt.

Műanyag bejárati ajtó méretei

Standard méretű műanyag bejárati ajtó:

  • 98cm x 208cm
  • 95cm x 205cm
  • 135cm x 205cm
  • 138cm x 208cm

Egyedi méretű műanyag ajtó esetén vegye fel velünk a kapcsolatot! Helyszíni felmérést követően pontosan meg tudjuk mondani, hogy Önnek mekkora bejárati ajtóra van szüksége. Miskolcon a helyszíni felmérés ingyenes.

Műanyag bejárati ajtó típusai

A bejárati ajtók rendelhetők egyszárnyas illetve kétszárnyas kivitelben. Az egyszárnyas műanyag bejárati ajtó a legegyszerűbb, legelterjedtebb kialakítás. A kétszárnyas kivitelt lehet kérni fix oldalvilágítóval ellátott, vagy nyitható szárnyas változatban is.

A nyitható kétszárnyas műanyag ajtó előnye, hogy amikor éppen szükség van rá (például bútorok mozgatása esetén), akkor megnövelhető az ajtó szélessége, így kényelmesebb az áthaladás rajta. Amikor azonban ez nem szükséges, akkor egyszerűen bezárjuk, és a kisebb, ezáltal könnyebben kezelhető másik szárnyat használjuk.

A műanyag bejárati ajtók lehetnek tömörek, illetve üvegezettek is.

Műanyag bejárati ajtó nyitási irányai

A műanyag bejárati ajtót négyféle nyitási iránnyal lehetséges szerelni: balos kifelé nyíló, jobbos kifelé nyíló, balos befelé nyíló és jobbos befelé nyíló.

Nagyon egyszerű eldönteni, hogy egy műanyag bejárati ajtó balos vagy jobbos: meg kell nézni, hogy melyik oldalon vannak zsanérjai, azaz hol van rögzítve az ajtó a kerethez.

Befelé nyíló ajtó: A lakásból nézve: bentről, a lakásból nézve, ha befelé jobb oldalra magunkra húzva nyitjuk az ajtót, akkor - mivel a pántok belülről nézve a jobb oldalon vannak, ezért befelé nyíló jobbos ajtóról beszélünk. Ha balra befelé magunkra húzva nyitjuk az ajtót, akkor az ajtó befelé nyíló balos, mert a pántok belülről nézve a bal oldalon vannak.

Kifelé nyíló ajtó: Kintről, az utca felől nézve ha az ajtót kifelé jobb irányba MAGUNKRA HÚZVA nyitjuk, akkor - mivel a pántok a kívülről nézve a jobb oldalon vannak, ezért - jobbos ajtóról beszélünk. Ha kifelé balra MAGUNKRA HÚZVA nyitjuk az ajtót, akkor - mivel a pántok kívülről nézve a bal oldalon vannak, ezért - balos ajtóról beszélünk.

Műanyag bejárati ajtó nyitási irányai