Kérdése van?
Hívjon bizalommal!
+36 20 930 98 30
H-P: 8:00 - 18:00
Sz: 8:00 - 12:00

« Vissza a főoldalra

Műanyag redőny és alumínium redőny
Miskolc, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Ózd, Eger

Régi vagy új építésű lakások otthonosabbá tételében az egyik legjobb és egyben leggazdaságosabb beruházás a redőny készítés. A redőny kiváló árnyékoló hatásának köszönhetően a nyári hőségben hűvösen tartja a lakást, ezzel is növelve az otthonok komfortosságát, míg télen hatékonyan csökkenti a lakás fűtési költségét. A redőnyök ezen jó tulajdonságának köszönhetően, fokozatosan megtérül a redőnyök beszerzési ára.

A redőnyök védenek a külső zajoktól, a kíváncsi tekintetektől, valamint növelik a lakás védelmét, biztonságát. A redőny jó védelmet nyújt szélsőséges időjáráskor, de viharos szélben ajánlott a redőnyöket teljesen felhúzni, mert ha a szél tetőket bont meg, fákat csavar ki vagy tör ketté, akkor a redőnyöket is károsíthatja.

Külső tokos redőny készítés, szerelés

A külső tokos redőny főleg az olyan kész épületek nyílászáróinak utólagos redőnyözésére ajánlott ahol a falban nem lett kialakítva a redőnytok vagy legalább a redőnytok helye. A külső tokos redőnyöknek két típusa létezik, a műanyag és az alumínium redőny.

Félkör tokos műanyag redőny Miskolc

Külső tokos műanyag redőny

A külső tokos műanyag redőnyöknél két típus közül lehet választani, ezek a hagyományos kivitelű külső tokos redőny és az új típusú külső tokos redőny. Közös jellemzőjük, hogy a műanyag redőnyök főbb alkatrészeinek döntő többsége műanyag, a tokszerkezete a Lindab lemezhez hasonló, nem rozsdásodó színterezett gyári lemezből készül, de egyedi igény esetén az új típusú műanyag redőnyök tokja készülhet alumíniumból is.

Hagyományos műanyag redőny

A hagyományos műanyag redőny egy egyszerűbb kivitelű költségkímélő redőnytípus, ami az egyszerűsége ellenére is egy megbízható működésű termék.
A hagyományos műanyag redőnyök siklócsapágyas megoldásúak, a lefutói gumibetét nélküliek és a redőnypalást alján lévő un. záróléc műanyagból készül. A redőnytokok oldalvégei színterezett acéllemezből készülnek.

Új típusú műanyag redőny

Az új típusú műanyag redőny gumi vagy kefebetétes lábszerkezettel és golyóscsapágyazással készül, ennek köszönhetően a csendesebb működés mellett könnyebb a redőnyök felhúzása is. A redőnypalást utolsó tagja, a záróléc, gumibetétes alumíniumból van, ami jelentősen növeli a redőnytest stabilitását, míg a gumibetét, a redőny leengedésekor a párkányhoz érve nagymértékben csökkenti a zajt valamint tökéletesebb felfekvést eredményez. Az új típusú műanyag redőny tokjának oldalvégei, az alumínium redőnyök oldalvégeivel megegyező, öntött alumíniumból készülnek.

Külső tokos alumínium redőny

Félkör tokos alumínium redőny Miskolc

A külső tokos hőszigetelt alumínium redőny korszerű, kiváló minőségű termék. A szokásos nyári és téli időjárásnak kiválóan ellenálló, nagy megbízhatóságú, esztétikus termék.

Az alumínium redőnyök minden főbb alkatrésze alumíniumból készül, ezért fokozottan időtálló kivitel.
Az alumínium redőnylécek környezetbarát PUR habbal vannak töltve.
Az alumínium redőny lábszerkezetének anyaga szintén alumínium, de a csendes működés érdekében az alumínium redőnyök lefutóinak belső oldalain gumi vagy kefebetétek találhatók.
Az alumínium redőnyök minden típusa csapágyazva van. A golyóscsapágyazás halk és precíz működést eredményez, ezért az alumínium redőnyök mozgatása még gurtnis mozgatás esetén is könnyű, motoros hajtásnál a csendes működést és pontos végállást garantál.

A külső tokos alumínium redőnyök tokja szögletes, melynek alsó sarka 45°-os, és félköríves is lehet.
A tok alapesetben, gyárilag, alumíniumból készül. de készítünk egy költségkímélő külső tokos alumínium redőny változatot is, ahol a redőnytok anyaga nem rozsdásodó Lindab jellegű anyagból készül.
Ennél a költségkímélő szerviznyílás nélküli Lindab-jellegű tokkal készült alumínium redőnynél minden főbb alkatrész megegyezik a szerviznyílásos alumínium tokos redőnyök alkatrészeivel, a tok anyagán kívül mindössze egy két kevésbé lényeges alkatrész meglétében, helyettesítésében tér el attól.

Vakolható tokos redőny készítés, szerelés

Vakolható tokos redőny Miskolc

A vakolható tokos redőnyöket olyan épületek nyílászáróinak redőnyözésére lehet felhasználni, ahol már az építkezés alatt szakszerűen kialakították a redőnytok helyét.

A redőnyök tokszerkezetének elején Hungarocell található, ami a redőnytok vakolhatóságát biztosítja.
A vakolható tokos redőny lehet műanyag és alumínium redőny is.
A vakolható tokos redőnyök lábszerkezete készülhet gumi vagy kefebetétes műanyag, illetve alumínium lefutókból is.
Ezeknél a rejtett tokos redőnyöknél, a gurtni bevezetésen kívül, semmilyen kapcsolat nincs a lakás beltere és a vakolható tokos redőnyök között, mert a redőnytok a lakáson kívül helyezkedik el.
A vakolható tokos redőnyök szerelése a nyílászárók beépítése után, de feltétlenül a külső vakolat elkészítése előtt kell hogy megtörténjen.

Az építkezéskor és a nyílászárók beépítésénél okvetlen figyelembe kell venni a vakolható tokos redőnyök tokjának helyszükségletét.
Az épület vakolása után mindössze a redőnylefutók és a szerviznyílás fedése látható, ezáltal egy esztétikus külső homlokzatot kapunk.
A redőnyök mozgatása általában gurtnival történik, de az alumínium redőnyök motoros mozgatásúak is lehetnek.

Belső tokos redőny készítés, szerelés

A régi, rossz hang és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező faredőnyök fa tokszerkezetének korszerű, nagyon jó légzáró és kiváló hang és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező utódja a belső tokos redőny műanyagból készült tokszerkezete.

A fa redőnytokkal egybeépített nyílászárók cseréje sem jelent problémát, mert a helyére minden különösebb gond nélkül beépíthető a kiváló lég, hang és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező új műanyag tokszerkezetű belső tokos redőny. A belső tokos redőnyök, az új építésű lakások esetében is tökéletes redőnyrendszert alkot, fontos, hogy már a tervezésnél figyelembe legyen véve a redőnytok szerkezetének helyigénye.

A redőnyök Hungarocell szigetelésű tokszerkezete és kefebetétes lábszerkezete műanyagból készül. A belső tokos redőnyökből készülhet műanyag és környezetebarát szigetelőanyaggal töltött alumínium redőny is. A redőnytok szerviznyílása, hasonlóan a régi fatokos redőnyökéhez, a lakásban, a nyílászáró felett található. A belső tokos redőnyök felszerelhetők a fa, műanyag és alumínium nyílászárókra is. A redőnyöket a nyílászárók beépítése előtt kell rászerelni a nyílászáró tetejére és ezt követően az összeszerelt szerkezeteket (nyílászáró + redőny) együtt kell beépíteni. A műanyag redőnyök kézi, míg az alumínium redőnyök kézi vagy motoros mozgatású is lehet.